(ECK) Keuzedeel Voeding & Hospitality in Zorg en Welzijn combipakket
Artikelomschrijving
Bij het bestellen van dit combipakket ontvang je:
- de papieren uitgave van het keuzedeel
- de licentie voor de digitale leeromgeving die toegang geeft tot de content en multimedia van het keuzedeel.
Keuzedeel Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn
Binnen de sector zorg en welzijn wordt voeding – naast bijvoorbeeld medicatie – steeds meer een onderdeel van de behandeling/het behandelplan. Het belang van voeding en de invloed die voeding heeft op het welzijn en herstel van mensen wordt steeds meer erkend. Dit zorgt voor een toenemende behoefte aan verbreding van kennis over voeding en hospitality voor werkenden binnen een zorgomgeving.
De beginnend beroepsbeoefenaar leert via dit keuzedeel voedingswensen en -gewoonten van zorgvragers te inventariseren, hen te informeren en adviseren op het gebied van voeding, maaltijden en dranken en hen gastvrij te serveren. De beginnend beroepsbeoefenaar heeft kennis van (gezonde) voeding en de relatie hiervan met het herstel en welzijn van de zorgvrager. Hij heeft basiskennis van ziektebeelden en de hierbij passende voeding. Hij bespreekt met de zorgvrager zijn achtergronden en voedingswensen en houdt hier rekening mee. Hij serveert maaltijden en dranken en biedt volgens afspraak ondersteuning bij het nuttigen van de maaltijd en bij het drinken. De beginnend beroepsbeoefenaar is gastvrij. Hij signaleert, rapporteert en houdt patiëntgegevens bij met betrekking tot eten en drinken.
Na afronding van dit keuzedeel zijn medewerkers die al werkzaam zijn als helpende zorg en welzijn, medewerker facilitaire dienstverlening of als verzorgende IG breder inzetbaar om zorgvragers te informeren en adviseren op het gebied van voeding.
Specificaties
| ISBN/EAN | 9789037258899 |
Artikelomschrijving
Bij het bestellen van dit combipakket ontvang je:
- de papieren uitgave van het keuzedeel
- de licentie voor de digitale leeromgeving die toegang geeft tot de content en multimedia van het keuzedeel.
Keuzedeel Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn
Binnen de sector zorg en welzijn wordt voeding – naast bijvoorbeeld medicatie – steeds meer een onderdeel van de behandeling/het behandelplan. Het belang van voeding en de invloed die voeding heeft op het welzijn en herstel van mensen wordt steeds meer erkend. Dit zorgt voor een toenemende behoefte aan verbreding van kennis over voeding en hospitality voor werkenden binnen een zorgomgeving.
De beginnend beroepsbeoefenaar leert via dit keuzedeel voedingswensen en -gewoonten van zorgvragers te inventariseren, hen te informeren en adviseren op het gebied van voeding, maaltijden en dranken en hen gastvrij te serveren. De beginnend beroepsbeoefenaar heeft kennis van (gezonde) voeding en de relatie hiervan met het herstel en welzijn van de zorgvrager. Hij heeft basiskennis van ziektebeelden en de hierbij passende voeding. Hij bespreekt met de zorgvrager zijn achtergronden en voedingswensen en houdt hier rekening mee. Hij serveert maaltijden en dranken en biedt volgens afspraak ondersteuning bij het nuttigen van de maaltijd en bij het drinken. De beginnend beroepsbeoefenaar is gastvrij. Hij signaleert, rapporteert en houdt patiëntgegevens bij met betrekking tot eten en drinken.
Na afronding van dit keuzedeel zijn medewerkers die al werkzaam zijn als helpende zorg en welzijn, medewerker facilitaire dienstverlening of als verzorgende IG breder inzetbaar om zorgvragers te informeren en adviseren op het gebied van voeding.
Specificaties
| ISBN/EAN | 9789037258899 |